2008 Cilt 8 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15712
Browse
Browsing by Subject "Arı ürünleri"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Arı ürünlerinin bilinirliği ve satın alınma sıklığı(Uludağ Üniversitesi, 2008) Bölüktepe, Filiz Eren; Yılmaz, Saffet; Uludağ Üniversitesi/Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu.Bu çalışma ile tüketiciler tarafından arı ürünlerinin bilinirliği ve satın alma sıklığı arasındaki ilişkilerin incelemesi amaçlanmıştır. Çalışmada 485 tüketiciye uygulanan yüz yüze anket yöntemi ile veriler elde edilmiştir. Verilerin analizi sonucunda katılımcılar arasında balın bilinirliği %99.4, polenin bilinirliği %61.6, arı sütünün bilinirliği %52.8, balmumunun bilinirliği %46.4, arı zehrinin bilinirliği %16.3, propolisin bilinirliği ise %8.9 olarak tespit edilmiştir. Katılımcıların çoğunluğu tarafından balın 2 ya da altı ayda bir satın alındığı diğer arı ürünlerinin ise hiç satın alınmadığı belirlenmiştir. Arı ürünlerinden her birinin bilinirliği ile satın alınma sıklığı arasında anlamlı bir ilişki bulunmaktadır. Arı zehri ve propolis dışında diğer arı ürünlerinin bilinirliği eğitim düzeyine göre farklılık gösterirken arı zehri dışında diğer arı ürünlerinin bilinirliği ise gelir dağılımına göre farklılık göstermektedir.