2012 Cilt 31 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/14215
Browse
Browsing by Author "Hecer, Canan"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Et teknolojisinde ambalajlama yöntemleri(Uludağ Üniversitesi, 2012-09-20) Hecer, Canan; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Soğukta muhafaza et ve et ürünleri gibi çabuk bozulan gıdaların korunmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biridir. Ancak soğukta muhafazanın yanısıra bu gıdalarda ambalajlama tekniklerinin de kullanılması gıdaların tazeliğinin daha uzun sure korunmasında etkili olmaktadır. Et ve et ürünlerinin ambalajlanmasında kullanılan yöntemler, bu ürünlerin soğuk koşullarda daha uzun sure muhafaza edilmesini sağladığı gibi, gıda güvenliğinin arttırılmasında da aktif rol oynamaktadır. Bu yöntemler, vakum paketleme, modifiye atmosferde paketleme (MAP), sous-vide paketleme, aktif paketleme ve akıllı paketleme olarak özetlenebilir.