1985 Cilt 4 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15378
Browse
Browsing by Author "Ekinci, Ali"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Yarı fermente kuru üzüm şırası üretiminde optimum koşullar(Uludağ Üniversitesi, 1985) Kılıç, Oğuz; Ekinci, Ali; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü.Bu araştırmada yarı fermente kuru üzüm şırasının optimum üretim koşulları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada iki çeşit kuru üzüm, iki farklı seyreltme oranı ve iki farklı fermantasyon sıcaklığı kullanılmış, fermente ettirilen şıra, fermantasyonu belirli aşamalarında iki farklı yöntemle filtre edilip şişelenmiş, bir grup doğrudan , diğeri gazlandıklan sonra pastörize edilmiştir. Pastörize edilerek dayanıklı hale getirilen yarı fermente kuru üzüm şıralarında fiziksel, kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre beğenilerek tüketilebilecek bır yarı fermente kuru üzüm şırası üretimi için üzümlerin öğütülerek işlenmesi gerektiği 3 günlük bir ekstraksiyon-fermantasyon süresinin yeterli olduğu, kuru üzüme 4 katı su verilmesinin daha uygun sonuç verdiği ve gazlamanın içimi daha hoş bir içecek üretimi sağladığı belirlenmiştir.