2015 Cilt 20 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/11687
Browse
Browsing by Author "Avinç, Osman Ozan"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Soya fasülyesi protein lifleri Bölüm 2: Soya liflerinin özellikleri ve kullanım alanları(Uludağ Üniversitesi, 2014-04-21) Yıldırım, Fatma Filiz; Avinç, Osman Ozan; Yavaş, ArzuProtein esaslı bitkisel bir lif olan soya fasülyesi protein lifi (SPF) yumuşaklık, parlaklık, pürüzsüzlük, dökümlülük, UV ve bakteri dayanımı gibi birçok özelliğe sahiptir. Bu özellikler sayesinde SPF ve SPF’nin diğer liflerle karışımları örme, dokuma ve dokusuz tekstil yüzeylerinin üretiminde kullanılarak tişörtler, nevresimler, kazaklar ve bebek giysileri üretilebilmektedir. Bu derlemenin birinci bölümünde; SPF’nin genel yapısı, üretim aşamaları ve çevresel etkisi hakkında bilgi verilmiştir. Derleme makalenin ikinci bölümünde ise SPF‘nin özellikleri ve kullanım alanları hakkında çeşitli bilgiler verilmektedir.