2009 Cilt 14 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/11603
Browse
Browsing by Author "Kestioğlu, Kadir"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Kimyasal, biyolojik ve ileri arıtma yöntemleri ile zeytin karasuyunun arıtımına yönelik bir envanter çalışması(Uludağ Üniversitesi, 2009) Kılıç, Melike Yalılı; Kaya, Gonca; Kestioğlu, Kadir; Uludağ Üniversitesi/Mühendislik-Mimarlık Fakültesi/Çevre Mühendisliği Bölümü.Dünya zeytinyağı üretimi ağırlıklı olarak İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye gibi Akdeniz ülkelerinde yapılmaktadır. Üretim prosesi sonrasında açığa çıkan zeytin karasuyu, yüksek kirletici özellikleri, mevsimsel ve bölgesel üretilmesi gibi sebeplerden dolayı, Akdeniz Bölgesi’nde önemli bir çevresel problem oluşturmaktadır. Organik madde, askıda katı madde, yağ ve gres içeriği oldukça yüksek olan karasuyun arıtımında, birçok arıtma yöntemi geliştirilmiş ve denenmiştir. Bu çalışmada, zeytin karasuyunun arıtımında kullanılan kimyasal, biyolojik ve ileri arıtma metotları kullanılarak literatürde yapılan çalışmalar değerlendirilmiş ve özet olarak sunulmuştur.