1996 Cilt 15 Sayı 1-2-3
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/32029
Browse
Browsing by Author "Erdost, Hatice"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Toksik ya da olmayan dozlarda tüketilen kırmızı acı bibere bağlı olarak organizmada meydana gelen değişiklikler(Uludağ Üniversitesi, 1996) Erdost, Hatice; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Kırmızı acı biber sofralannuzda oldukça çok kullarulan bir baharattır. Hemen hemen her sofrada tuz ve karabiberin yanmda yerini almıştır. Ülkemizde ozellikle Güneydogu Anadolu bolgesinde yemeklere lezzet vermek, çeşni yaratmak ve iştah açmak üzere tüketilen bir baharattrr. Act olmasının yanında bünyesinde bulundurdugu renkli maddeler (caratinoidler) nedeniyle kattldiklart besinlere kendi rengini vermektedir. Kırmızı acı biber komşu Arap ülkelerinde, Hindistan'da, Pakistan'da, Mısır, Libya, Meksika gibi ülkelerin yemeklerinde de oldukça onemli bir yere sahiptir. İçine kattıkları gıda maddelerinin korunmasında buzdolabına gereksinim olmadan etkili oldugundan tropikal iklim insanlan için oldukça degerli bir bitkidir