2004 Cilt 18 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/1356
Browse
Browsing by BUU Author "Değirmencioğlu, Taşkın"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Kimi kaba yemlerin koyun ve keçilerde in-vitro sindirilebilirliklerinin mukayesesi üzerine bir araştırma(Uludağ Üniversitesi, 2004) Değirmencioğlu, Taşkın; Uludağ Üniversitesi/Karacabey Meslek Yüksekokulu.Bu çalışma, kaba yemlerin koyun ve keçilerde in-vitro sindirilebilirliklerini mukayese etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırmanın yem materyalini Bursa bölgesinde üretilen 4 adet yem oluşturmuştur. Araştırmada in vitro yöntem olarak gaz üretim tekniği kullanılmıştır. Rumen sıvıları 3 baş Kıvırcık Toklu ve 3 baş Saanen Tekeden alınmıştır. Keçilerde buğday samanı, mercimek samanı ve mısır silajının gaz üretim tekniğiyle saptanan gaz üretim hacimleri, koyunlarda saptanan değerlerden daha yüksek bulunmuştur (p<0.01). Ancak, yonca kuru otunun gaz hacimleri her iki türde de benzerlik göstermiştir.