2013 Cilt 27 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/2174
Browse
Browsing by BUU Author "Ersan, Lütfiye Yılmaz"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Sütün antioksidan enzimleri ve biyolojik etkileri(Uludağ Üniversitesi, 2013-11-18) Usta, Buse; Ersan, Lütfiye Yılmaz; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.Son yıllarda beslenme değerinin yanı sıra sağlık üzerine olumlu etkili biyoaktif bileşenleri içeren gıdalara artan bir talep bulunmaktadır. Bu gıda maddeleri arasında, süt makro ve mikro besin elementlerini içermesinin yanı sıra, hastalık risklerini azaltıcı ya da önleyici nitelikte antioksidan bileşenleri de yapısında bulundurmaktadır. Proteinler, vitaminler (E ve C), retinol, beta karoten, katalaz, süperoksit dismutaz ve glutatyon peroksidaz gibi birçok biyoaktif bileşen sütün antioksidan aktivitesini oluşturmaktadır. Bu derlemede, sütün içerdiği doğal antioksidan etkili enzimler hakkında bilgi verilecektir.