1992 Cilt 11 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/17579
Browse
Browsing by BUU Author "Erdost, Hatice"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Pastırmanın üretimi aşamalarmda kas dokuda görülen histolojik ve kimyasal degişiklikler(Uludağ Üniversitesi, 1992) Yakışık, Mine; Anar, Şahsene; Soyutemiz, Ece; Erdost, Hatice; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Çalışmada, bir Türk et ürünü olan postırmanın üretim aşamalarında geçirdiği yapısal ve kimyasal değişmeler saptanmaya çalışılmıtır. Bu incelemeler sonucunda: 1. Moifolojik özellikler yönünden nonnal kas yapılaşmasından farklı bir yapısal özellik saptanamamış, sadece preslemeden sonra primer demet leri oluşturan kas telleri yönlerinin eğiştiği gözlenmiştir. 2. Adipoz dokuya, primer demetleri oluşturan bazı kas tellerinin çevresinde endomizyunıda ince bir çizgi halinde ve perimizyumda ise, damlacıklar halinde rastlanmıştır. 3. Primer demetleri oluşturan kas tellerinin çok zında glikojenin depo edildiği, üretim sırasında yıkama şamasından itibaren bu elliğin ortadan kalktığı görülmüştür.