2011 Cilt 25 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/1830
Browse
Browsing by Subject "Antimikrobiyel etki"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Doğal bir antimikrobiyel: Oleuropein(Uludağ Üniversitesi, 2010-09-09) Yıldız, Gökçen; Uylaşer, Vildan; Ziraat Fakültesi; Gıda Mühendisliği BölümüZeytin ağacının temel fenolik bileşiği olan oleuropein, zeytin meyvelerinin karakteristik acı tadından sorumludur. Zeytinin yenilebilir özellik kazanması için mutlaka ortamdan uzaklaştırılması gerekir. Elenolik asit ve hidroksitriosolün heterozidik esteri olan oleuropein, insan sağlığı üzerinde birçok yararlı etkiye sahiptir. Birçok araştırmacı tarafından antimikrobiyel özelliğe sahip olduğu ispat edilmiş olan bu bileşik alternatif gıda katkısı olarak da kullanılabilir. Bu derlemede, oleuropeinin kimyasal yapısı ve antimikrobiyel etkisine ilişkin yapılan çalışmalardan söz edilmektedir.