1986 Cilt 5 Sayı 1
Bu koleksiyon için kalıcı URI
Gözat
Konu "Buğday" bazında gözat
Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Sayfa başına sonuç
Sıralama Seçenekleri
Öge Açık Erişim Üre ye sodyum hidroksit ile muamele edilmiş buğday samanının yem değeri üzerinde bir araştırma(Uludağ Üniversitesi, 1986) Karabulut, Ali; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi.Buğday samanı, % 4 ve % 8 üre (suda eritilmiş) ile muamele edilmiş katkısız buğday samanı, % 4,8 ve 12 üre (suda eritilmiş) ile muamele edilmiş melas katkılı buğday samanı ve sodyum hidroksitle muamele edilmiş buğday samanının sindirilebilir besin maddeleri içeriği ve sindirilme dereceleri klasik sindirim denemesi yöntemiyle araştırılmıştır. Saman örneklerinde kuru madde, organik maddeler, ham . protein, ham yağ, ham sellüloz ve N 'siz öz maddelerin sindirilme dereceleri sırasıyla• % 49.58, 48.63, 5.65, 42.0, 55.29, 47.17; % 53.72, 55.78, 41.38, 47.78, 62.97, 50.86;% 55.68, 58.34, 65.45, 51.91, 65.09, 49.18; %.58.13; 60.63, 65.03, 54.22, 59.27, 60.70;% 60.91, 62.93, 70.40, 59.81, 61.41, 62.51;% 63.22, 64.87, 76.70, 55:33, 61.53, 63.49; % 45.06, 46.28, 10.75, 36.59, 39.96, 54.74, enerji değerleri ise 21.76, 27.47, 29.79, 34.04, 36.06, 34.02 ve 22.16 ND olarak saptanmıştır. Ham . sellüloz en yüksek oranda % 8 üre ile muamele edilmiş katkısız buğday samanında sindirilmiş ve samana melas katmanın özellikle ham sellülozun sindirilme derecesindeki artışı sınırlandırdığı görülmüştür.