2011 Cilt 30 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/13941
Browse
Browsing by Subject "Accreditation"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Gıda mikrobiyolojisinde kullanılan yöntemlerin laboratuvar akreditasyonu(Uludağ Üniversitesi, 2012-01-09) Özkök, Sibel; Koluman, Ahmet; Burkan, Zeynep T.; Çalım, H. Duygu; Tezel E., Atanur; Akçelik, NazanGenel bir anlatım ile akreditasyon; laboratuvarların, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğinin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi olarak tanımlanabilir. Bu kapsamda yapılan denetlemeler ISO 17025’e göre idari ve laboratuvar genel şartları, analiz koşulları, analize ait tüm parametreler olmak üzere iki ana başlıkta gerçekleştirilir. Akreditasyon kapsamında yapılan tüm analizlerin güvenilir ve doğruluğu yüksek sonuçlar verdiği gözlemlenmektedir. Ülkemizde gıda üretimi ve dağıtımında resmi veya özel kontrol kurumlarının akreditasyona verdiği öneme bağlı olarak toplam gıda güvenirliğinde belirgin bir yükselme kaydedilebilecektir. Bu derleme içerisinde akreditasyon ve akreditasyona ait tanımlar özetlenecektir