Yükleniyor...

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

This research was demonstrated among 150 Uludağ and Anadolu University Students who were following the teacher Iraning certificate programme in 1995- 1996 training year. lt was studied the relationship between the students motivation and values. In order to gather data, the tendency of teacher training programme Questionnaire which was prepared by the researcher and Rokeach terminal and instrumental wılues list was used. In the statistical analysis of the data. median testing frequencies were used.The results of this research show that the students grouped on some types of motivations,they had different values according to some variables. Finally. it was found a relationship between motivation and values.
Bu araştırmada, 1995-1996 Öğretim yılında, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından açılan öğretmenlik sertifikası programına devam eden 150 öğrencinin motivasyonları, değerleri ve motivasyonları ile değerleri arasındaki ilişki incelenmiştir. Verilerin toplanmasında, araştırmacı tarafından geliştirilen Öğretmenlik Sertifikası Programına Yönelim Anketi ve Rokeach Amaç ve Araç Değer listeleri kullanılmıştır. Verilerin analizinde yüzdelik ve Medyan testi kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin belirli motivasyonlarda yoğunlaştıkları, bazı değişkenlere göre, farklı değerlere sahip oldukları, motivasyonları ile değerleri arasında bir ilişki olduğu gözlenmiştir.

Anahtar kelimeler

Student, Motivation, The teacher traning certificate programme, Rokeach terminal and instrumental values list, Öğrenci, Motivasyon, Öğretmenlik sertifikası programı, Rokeach amaç ve araç değer listeleri

Alıntı

Altıntaş, E. (1998). “Öğretmenlik sertifikası programı öğrencilerinin motivasyonları, değerlerini etkileyen bazı faktörler, motivasyonları ile değerleri arasındaki ilişki”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 11(1), 321-337.