1991

Bu araştırmada, tarımsal üretim girdileri içinde büyük bir payı olan mekanizasyon girdilerinden Zirai Donatım Kurumu yapısı 3 gövdeli vogel-noot asma tip traktör pulluğu, Uludağ Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar işletmeye uygun pulluk seçiminde, tarımsal planlamanın yapılmasında ve maliyet hesaplamalarında kullanılabilecektir.
In this research integral-mounted three Vogel-Noot hanging-styled tractor plow manufactured by agricultural supply office was searched in the Uludağ University research and practice farm. This plow holds an important share in mechanization inputs among the agricultural manufacturing ones. The results can be used in choosing a plow suitable for the factory in making agricultural plans and in cost calculations.

Pulluk, Toprak işleme, Yakıt Tüketimi, İş başarıları, Plow, Soil cultivation, Business successes, Fuel consumption

Yüksel, G. (1991). ''Vogei-Noot HFM 770 3 gövdeli pulluklarıyla yapılan toprak işlemede zaman, yakıt tüketimi ve iş başarıları''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 85-92.

Koleksiyonlar