Dış borç reform planları: Bir analiz

1992

1982 yılında Meksika'nın moratoryum ilan etmesiyle başlayan uluslararası borç krizi hala borçlu ülkeler, kreditör ticari bankalar ve gelişmiş ülkeler açısından sorun olmaya devam etmektedir. Bu durum, temelde borçlu ülkelerin IMF'nin ekonomik uyum programlarını kabul etmeleri şartıyla, dış borçlarının ertelenmesine ve yeni krediler sağlanmasına dayalı mevcut dış borç krizi yönetim stratejilerinin borç sorununa kalıcı bir çözüm getirmekten uzak olduğu ve sadece zaman kazanmak amacına hizmet ettiği düşüncesini yerleştirmiştir. Bugüne değin mevcut dış borç krizi yönetim stratejilerinin yerine, dış borç sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla bazı kişi ve kuruluşlar tarafından "Dış Borç Reform Planları" olarak isimlendirilen çeşitli öneriler ileri sürülmüştür. Çalışmada bu planların bir kısmının incelenmesi amaçlanmıştır.

Dış borç, Reform planları

Akbelen, Z. (1992). "Dış borç reform planları: Bir analiz". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 13(1-2), 63-67.