Sermaye bütçelemesi ve yatırım projelerinin analizleri

1994

Aksu, Halil

Samuelson ve Marks ( 1992) tarafından belirtildiği gibi sermaye bütçelemesi, uzun dönemli yatırım kararlarında kullanılan bir yöntemdir. Uzun dönemli yatırım kararları, uzun yıllar devam eden gelirleri ve harcamaları kapsar. Bu nedenle, sermaye bütçelemesi, uzun dönemli yatırımları planlama sürecidir. Hirschey ve Pappas'a (1992) göre sermaye bütçelemesindeki sermaye kavramı, üretimde kullanılan sabit varlıkları finanse etmek için kullanılan fonları ifade ederken; bütçe kavramı, gelecek süreler boyunca tahmin edilen nakit akımlarının (içe ve dışa nakit akımları) ayrıntılı bir planıdır.

Sermaye bütçelemesi, Yatırım projeleri, Projelerin analizleri, Uzun dönemli yatırım, Yatırım kararları

Aksu, H. (1994). ''Sermaye bütçelemesi ve yatırım projelerinin analizleri''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(1), 131-144.