1990

Kollagen ve ADP ile oluşturulan trombosit agregasyonu üzerine heparin (liquemin) ve CY 216 ile CY 222 kodlu düşük moleküler ağırlıklı heparin fraksiyonlarının etkileri araştırıldı. Liquemin, trombosit agregasyonunu arttırırken CY 216 ve CY 222 kodlu düşük moleküler ağırlıklı heparin fraksiyonlarının trombosit agregasyonunu azaltıcı yönde etkileri olduğu, deneylerde gözlendi.
The effect of heparin (liquemine) and CY 216 with CY 222 coded low molecular weight heparin fractions on platelet aggregations fonen by collagen and ADP was investigated. It was observed from the experimental results that while liquemine was increasing the platelet aggregations, Cy 216 and CY 222 coded low molecular weight heparin fractions were decreasing the platelet aggregations.

Heparin, Düşük moleküler ağırlıklı heparin fraksiyonları, Trombosit agregasyonu, Platelet aggregation, Low molecular weight heparin fractions

İşbil, N. vd. (1990). ''Heparin ve düşük moleküler ağırlıklı heparin fraksiyonlarının trombosit agregasyonuna etkileri''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 17(1), 27-35.