1999

This paper presents an algorithm based on the geometric programming approach for metal-cutting machining variables optimization. The approach is applied for single-pass operations. The cost is the objective minimization function and subject to machining constraints such as machine power, surface finish qualities, ete. The proposed algorithm will be integrated into CNC tool path simulation program which is developed for TOFAŞ automotive factory.
Bu makalede, metal kesme işlemlerinde makine değişkenlerinin optimizasyonu anlatılmıştır. Önerilen yöntem tek pasolu metal kesme işlemleri için geliştirilmiştir. Maliyetin minimize edilecek amaç fonksiyon olarak seçildiği bu çalışmada, kısıtlayıcı fonksiyonlar; makine gücü, yüzey kalite değerleri vb. şeklindedir. Sunulan algoritma, TOFAŞ otomobil fabrikası için geliştirilen CNC kesici yolu benzetimi programına entegre edilecektir.

Metal kesme, Makine değişkenleri, Optimizasyon, Tofaş otomobil, CNC kesici, Metal cutting, Optimization, CNC cutter, Machine variables, Tofaş automobile

Öztürk, F. (1999). ''Single pass metal-cutting optimization, part 1:with geometric programming approach''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 5(1), 39-48.

Koleksiyonlar