Kronik bronşit ve amfizemde alfa1-antitripsin eksikliği

1989

Bu çalışmada alfa1-antitripsin ( a1-AT) eksikliğinin KOAH etyopatogenezindeki rolünü araştırmak amacıyla kronik bronşit ve amfizemli 65 olgu ve klinik olarak sağlıklı 47 kişinin serum a1-AT düzeyleri karşılaştırmalı olarak saptandı ve sonuçların literatür bulguları ile uygunluğu tartışıldı.
In this study, to investigate the role of tlıe alpha1-antitrypsin deficiency in the COPD ethiopathogenesis, the levels of serum alpha1-antitrypsin of 65 of cases with chronic bronchitis and emphysema and 47 people of clinically healthy are comparatively determined and the agreement of the results with literature is discussed.

Kronik bronşit, Amfizem, Alfa1-antitripsin eksikliği, Chronic bronchitis, Emphysema, Alpha1-antitrypsin deficiency

Yüksel, N. E. G. ve Özyardımcı, N. (1989). ''Kronik bronşit ve amfizemde alfa1-antitripsin eksikliği''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(3), 415-423.