1991

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin olmak üzere 8 ili kapsayan bölgenin, sosyo-ekonomik kalkınmasında, öncelikle sulama ve hidroelektrik üretimine dönük, sanayi, ulaşım ve sosyal sektörleri içeren, 13 büyük projenin toplamından ibarettir. GAP'ın gerçekleştirilmesi ile bölgeye yetişmiş insan gücü gelişinin hızlanması sonucu, tanrısal kalkınma, ulaştırma ve destek hizmetleri de gelişecektir. Böylece iç barış ve refahı sağlayacak olan Türkiye, dış politikada daha güçlü, inanılır ve örnek bir ülke konumuna gelecektir.
South-East Anatolia Project is made up of the total of 13 big projects containing industry, transport and social sectors belonged to watering and hydroelectric production of the region . containing these 8 cities which are Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırak and Mardin. As a result of speeding the coming of the skilled men into the region by the realization of GAP, agricultural development transport and the support services will progress too. Therefore, Turkey, which supplies peace at home and wealth to the region, will come to a reliable, stronger and a nomince country position in the foreign politics.

GAP Projesi, Türkiyenin ekonomik politikası, Dış politikası, İç barış, Refah, Welfare, GAP Project, Foreign policy, Turkey's economic policy, Inner peace

Kundakçı, A. (1991). ''GAP projesinin Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve dış politikasına etkileri üzerine görüşler''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 161-169.

Koleksiyonlar