Türk eğitim sisteminde sınavlarda kopya sorunu-2

1998

In this study, The Cheating problem in Turkish Education System" is searched in a descriptive frame by taking the teachers' opinions who work in the different stages of the system. In this research, the reasons of cheating are tried to be determined and the teachers’ opinions are investigated according to their studying fields and stages of schools they're working in, and some suggestions are given in the frame of the evidences found in this research.
Bu çalışmada "Türk Eğitim Sisteminde Kopya Sorunu", sistemin değişik kademelerinde görev yapan öğretim elemanlarının görüşleri alınarak, betimsel bir çerçevede araştırılmaktadır. Araştırmada kopya nedenleri belirlenmeye çalışılmış, öğretim elemanlarının kopyaya ilişkin görüşlerinin, alanlarına ve görev yaptıkları okul kademelerine göre farklılaşıp farklılaşmadığı araştırılmış, elde edilen bulgular çerçevesinde bazı öneriler verilmiştir.

Student, Teacher, Turkish education system, The cheating problem, Öğrenci, Öğretmen, Türk eğitim sistemi, Kopya sorunu

Dirik, M.Z. (1998). “Türk eğitim sisteminde sınavlarda kopya sorunu-2”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 11(1), 251-264.