2021 Cilt 21 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/20089
Browse
Browsing by Author "Borum, Ayşe Ebru"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Bal arılarında probiyotik bakterilerin kullanımı(Bursa Uludağ Üniversitesi, 2021-03-26) Borum, Ayşe EbruProbiyotikler, yeterli miktarda uygulandıklarında konakçıya sağlık yararları sağlayan canlı mikroorganizmalardır. Probiyotikler bağırsak florasını düzenler, bakteriyel toksinlere karşı hidrolitik enzimler salgılar, toksin reseptörlerini inaktive eder, immun sistemi düzenler, patojenlerin virülensini azaltır, olumsuz metabolitleri azaltır, yararlı metabolitleri arttırır, infeksiyonlarda ve inflamatuvar hastalıklarda tedavi ve korunmada rol oynar. Lactobacillus, Streptococcus, Lactococcus ve Bifidobacterium cinslerine ait çeşitli türler, bugüne kadarki en popüler probiyotik etkenlerdir. Son yıllarda probiyotikler, hem insanlarda hem de hayvanlarda tedavi edici ve koruyucu amaçlarla kullanılmaya başlanmıştır. Son yıllarda bal arısı sağlığında da oldukça sık kullanılmaya başlanmıştır.