1996 Cilt 12 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15009
Browse
Browsing by BUU Author "Ekingen, Halis Ruhi"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Buğday depo proteinlerinin genetiği ve ekmek kalitesine olan etkileri(Uludağ Üniversitesi, 1996) Taş, Birol; Ekingen, Halis Ruhi; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.Buğday depo proteinleri, bir kez sentezlendikten sonra değişime uğramadan endospermde depolanırlar ve bitkinin kalıtsal özelliklerini direkt olarak yansıtırlar. Bu özellikten dolayı, depo proteinlerinin incelenmesi sertifıkasyon çalışmalarında, tohumluk üretiminde, akrabalıkların saptanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalışmada buğday depo proteinlerinin özellikleri, kromozomal yerleri, gen haritaları ve bu protein grubunun ekmek yapım kalitesine olan etkileri araştırılmıştır.