2009 Cilt 28 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/13632
Browse
Browsing by Subject "Antioxidants"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Kanatlı beslenmesinde doğal ve sentetik antioksidanların kullanımı(Uludağ Üniversitesi, 2009-12-23) Yeşilbağ, Derya; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Günümüzde tüketiciler gıdaların doğal yollarla korunmasını, sentetik koruyucu ya da kalıntı madde olmaksızın daha fazla besinsel değere sahip olarak tüketime sunulmasını talep etmektedir. Yağ oksidasyonu et ve et ürünlerinin kabul edilebilir kalite ölçülerini sınırlayan ana faktörlerden birisidir. Kanatlı yemlerine ilave edilen çoklu doymamış yağ asitleri bu hayvanlardan elde edilen ürünlerdeki çoklu doymamış yağ asitleri komposizyonunu etkilemektedir. Bu nedenle elde edilen ürünlerin lipit oksidasyona karşı hassasiyeti de artmaktadır. Bu durum ürünlerin tüketilebilirliğini, raf ömrünü ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu derlemede oksidasyon metabolizması, antioksidanların etkinlik mekanizması ve kanatlı rasyonlarına ilave edilen doğal ve sentetik antioksidanlar hakkında bilgi sunulmaktadır.