Publication:
Kanatlı eti üretiminde kalite sağlama

dc.contributor.buuauthorKundakçı, Akif
dc.contributor.buuauthorÇetin, Kader
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
dc.date.accessioned2021-01-20T08:10:38Z
dc.date.available2021-01-20T08:10:38Z
dc.date.issued1995
dc.description.abstractSon 30 yılda, kanatlı etinin ve et ürünlerinin üretim ve satışında büyük artış olmuştur. Son 10 yılda hazır yemek satış yerlerinde veya evde tüketim için hem servise hazır hem de yarı-pişmiş kanatlı eti ürünlerine doğru artan bir eğilim görülmektedir. Kanatlı eti, taze ette veya sonraki kötü koşulların gereği oluşan kontaminasyondan dolayı gıda zehirlenmesi olaylarına sıkça neden olmaktadır. Bu yazıda, kesim öncesi kalite sağlama faktörleri, kanatlıların kesimi ve temizlenmesi, soğutma yöntemleri ve bunların karkasın mikrobiyelyükü üzerine etkileri, önemli karkas kontaminantlarının kaynağı ve karkas kontaminasyonunun doğası ve düzeyi üzerine işlemenin etkisi ile işletmedeki verim kontrolü irdelenecektir.
dc.description.abstractAt last 30 years, there has been great increasing output and trade of poultry meat and meat products. The last 10 years have shown an increasing trend towards poultry-meat products. either ready-to-eat or semi-cooked,for consumption in a food service marked or at home. Since poultry meat is often implicated in food poisoning episodes, depend on the contamination of the raw meat or subsequent mishandling. The pre-slauhter quality assurance factors, slaughtering and processing of poultry, chilling methods and their effects on microbiological number of carcasses, origins of the important carcass contaminants and influence of processing on the nature and extend of carcass contamination. yield control in the processing plant will considering in this paper.
dc.identifier.citationKundakçı, A. ve Çetin, K. (1995). “Kanatlı eti üretiminde kalite sağlama”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 253-266.
dc.identifier.endpage266
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage253
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/15316
dc.identifier.volume11
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectKalite sağlama
dc.subjectKanatlı eti
dc.subjectQuality assurance
dc.subjectPoultry meat
dc.titleKanatlı eti üretiminde kalite sağlama
dc.title.alternativeThe quality assurance in poultry meat production
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
11_1_24.pdf
Size:
2.08 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: