No Thumbnail Available

1980

Bursa Dispanserlerinde 1959 yılından 1978 yılı sonuna kadar tedavide kalan 15.131 olgudan reaktivasyon ve nuks gösteren olgular 14.10.1971 ve 9.4.1979 tarihleri arasında ait oldukları dispanserlere yeniden çeşitli yakınmalarla başvurmuşlardır. Bunlardan toplam 19 reaktivasyon ve 36 nuks olğusu saptanmıştır. Olgular klinik,radyolojik ve bakteriyolojik yönlerden değerlendirilerek sonuçlarının nedenleri tartışılmıştır.

Tüberküloz, Şifa ve inaktif kodu, Bursa dispanserleri

Bozdemir, S. (1980). Bursa dispanserlerinde şifa ve inaktif koduna ayrılan tüberküloz olgularda reaktivasyon ve nüks. Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi.