Diskriminant fonksiyonunun ikiden çok altyığına uygulanması

1992-09-07

Bu çalışmada, Diskriminant Analizi tanıtıldıktan sonra, bir uygulama yapılmıştır. Uygulama Uludağ Üniversitesi Necati bey Eğitim Fakültesi ’nin Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Anabilim dallarından başarı ile mezun olmuş bireyler üzerinde yapılmıştır. Bireylerin lise dönemlerindeki 6 dersten ortalama basarı durumları göz önüne alınmıştır. Böylece ilgili anabilim dallarının ayırımı ve öğrencilerin bu bölümlere sınıflandırılması yapılmıştır.
In this study, after defining the Discriminant Analysis, an application has been made. The application is made on students who graduated succesfully from the Science Departments of Necatibey Edu-cation Faculty of Uludağ University. Students’ average success levels during their high school studies ha ve been taken into consideration. In this vay, classification of related branches and placing students in these branches have been performed.

Diskriminant analizi, Discriminant analysis, Çok değişkenli istatistik, Multivariate statistic

Delil, A. (1992). Diskriminant fonksiyonunun ikiden çok altyığına uygulanması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.