Doğuşundan günümüze İslam felsefesi

2019-02-13

Şahin, Nur Muhammed

Roy Jackson’ın İngilizce orijinali What is Islamic Philosophy? adıyla neşrettiği kitabın ilk baskısı 2014 yılında Roudledge tarafından yapılmıştır. Atilla Alan, bu eseri 2017 yılında Doğuşundan Günümüze İslam Felsefesi ismiyle Türkçe’ye kazandırmıştır. Eserin Türkçe baskısı Litera Yayıncılık tarafından yapılmıştır. Kitap, toplamda 295 sayfadan oluşan tek ciltlik bir eserdir. Kitabın dış kapağı haricindeki yazarın ve kitabın isminin geçtiği ilk sayfadan başlayarak ve kitabın sonundaki kaynakça da dâhil edilerek sayfalar numaralandırılmıştır. Bu anlamda sayfa numaralandırmasının başladığı kitabın asıl metin kısmı 13. sayfadan başlamaktadır.

İslam felsefesi, Roy Jackson, Islamic philosophy

Şahin, N. M. (2019). "Doğuşundan günümüze İslam felsefesi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 28(1), 291-300.